Pracownia: Kolekcja MURATOR, autor projektu: Igor Szupłat
pow. użytkowa | 630,82m2 | kubatura | 1742,33m3 | kąt dachu | 40° |
---|---|---|---|---|---|
pow. zabudowy | 397,90m2 | wys. pomieszczeń | b/d | wymiary budynku | 31,00m x 18,40m |
pow. dachu | b/d | wys. budynku | b/d | min. wym. działki | b/d |
Parter: 334,57 m2(334,57 m2)
Lp. | Opis | Powierzchnia |
---|---|---|
1 | przedsionek | 5,29 m2 |
2 | wc | 4,68 m2 |
3 | hol | 10,02 m2 |
4 | recepcja z szatnią | 12,30 m2 |
5 | sala konsumpcyjna | 165,80 m2 |
6 | korytarz | 8,40 m2 |
7 | wc | 6,96 m2 |
8 | wc | 6,96 m2 |
9 | kuchnia | 22,37 m2 |
10 | pom. gosp. | 2,92 m2 |
11 | rozdzielnia kelnerska | 7,23 m2 |
12 | zmywalnia | 9,65 m2 |
13 | śmietnik | 5,84 m2 |
14 | pom. magazynowe | 15,00 m2 |
15 | odbiór posiłków | 8,26 m2 |
16 | kotłownia | 6,41 m2 |
17 | przedsionek | 2,03 m2 |
18 | korytarz | 14,42 m2 |
19 | pom. socjalne | 7,88 m2 |
20 | łazienka | 6,20 m2 |
21 | pom. gosp. | 5,95 m2 |
22 | taras | 0,00 m2 |
Poddasze: 296,25 m2(350,63 m2)
Lp. | Opis | Powierzchnia |
---|---|---|
23 | schody | 8,80 m2 |
24 | hol | 61,30 m2 |
25 | pokój | 11,03 m2 |
26 | łazienka | 3,18 m2 |
27 | pom. magazynowe | 6,33 m2 |
28 | pom. magazynowe | 6,33 m2 |
29 | kuchnia | 7,14 m2 |
30 | pokój | 11,20 m2 |
31 | łazienka | 3,20 m2 |
32 | pokój | 11,20 m2 |
33 | łazienka | 3,18 m2 |
34 | przedsionek | 5,82 m2 |
35 | pokój | 23,03 m2 |
36 | łazienka | 7,24 m2 |
37 | pokój | 18,13 m2 |
38 | łazienka | 3,26 m2 |
39 | pokój | 17,64 m2 |
40 | łazienka | 3,18 m2 |
41 | pokój | 17,82 m2 |
42 | łazienka | 3,26 m2 |
43 | pokój | 17,79 m2 |
44 | łazienka | 3,26 m2 |
45 | pokój | 20,32 m2 |
46 | łazienka | 3,18 m2 |
47 | pokój | 16,17 m2 |
48 | łazienka | 3,26 m2 |
49 | loggia | 0,00 m2 |
50 | loggia | 0,00 m2 |
Prezentowany zajazd to idealna baza konsumpcyjno-noclegowa dla przejezdnych gości, ale też funkcjonalny lokal pozwalający na organizowanie okazjonalnych bankietów i zamkniętych imprez okolicznościowych. Ciekawa architektura budynku oraz ciepła kolorystyka przyciągają uwagę i zapraszają do środka. Drewniane bale, stanowiące budulec ścian zewnętrznych oraz dach pokryty strzechą trzcinową nadają bryle niepowtarzalny klimat i swojski charakter. Na parterze zaprojektowano wygodną salę konsumpcyjną o powierzchni prawie 170 m2, oraz zaplecze socjalne i gastronomiczne. Dodatkową atrakcją, zwłaszcza w sezonie wiosenno-letnim, jest obszerny, częściowo zadaszony taras. Na poddaszu przewidziano dziesięć wygodnych pokoi z łazienkami , w których jednocześnie może nocować około 25 osób. Technologia kuchni zakłada korzystanie z cateringu. Projekt dostępny jest także w wersji murowej (UC11). Projekty gotowe budynków usługowych opracowane są bez uwzględnienia konkretnego przeznaczenia obiektu. Tak więc - w ramach adaptacji - projektant musi uwzględnić ostateczne przeznaczenie budynku oraz dostosować projekt do przepisów i wymagań obowiązujących dla określonego typu obiektu oraz do warunków działki.
Projekty budynków usługowych z Kolekcji Muratora dostępne są także w wersji lustrzanego odbicia.
Możliwość adaptacji na: zajazd, dom weselno-bankietowy, budynek agroturystyczny
